2013. február 14., csütörtök

Horgolt korona Eszternek

Kísérleti jelleggel ma belevágtam a virág után a koronába is. Az útmutatást ez a youtube videó adja. Az első példány Eszternek készül illetve, akire jó lesz, mert a kezdő láncszemek mennyiségére azt mondja a csaj, hogy annyit csinálj, hogy jó legyen a méret. Köszi. :) Minden esetre 6-al oszthatónak kell lenni.

Az eddigi adatok

  • 10-es fonal (emlékeim szerint)
  • 1.0 mm-es fém horgolótű
  • kezdő sornak 96 láncszem (kb. 28-29 cm)
  • Eszter fejörfogata 49 cm (21 hónapos), de számiítok rá, hogy a hossz a horgolással együtt meg fog nőni illetve ezért mondom, hogy azé lesz, akinek jó lesz :) A másodikat meg már tudom pontosabban csinálni.
Nem nőtt meg, Titié (Eszter plüss kutyusa) lett. :D Legközelebb 192 szemmel csináltam, az meg inkább hajpánt lett Eszternek, de legalább közelítettünk. A folytatásra már nem emlékszem, de végül Eszter és Emma is kapott egyet. A konklúzió az lett, hogy ha az ember ugyanolyan feszesen horgol végig, akkor se kisebb, se nagyobb nem lesz, mint a kezdéskor. A módszer a következő nagyságtól függetlenül.

Első kör: x db láncszem (chain crochet stitch), a végén az elejét és a végét hamis pálcával összeöltjük vigyázva, hogy a láncszem sor ne legyen megcsavarodva
Második kör: Az első sor összeöltése után készítünk két láncszemet, majd az első sor minden egyes láncszemébe csinálunk egy egy ráhajtásos félpálcát (half double crochet stitch).

13.12.11

Most újszülött méretben akarok koronát készíteni. Ezúttal 1,75-ös tűvel horgolok. 100 szem 31 cm hosszú. Az újszülöttek fejkörfogata kb. 30 és 36 cm között mozog. Egy 36 cm hosszút készítek és varrok hátulra egy kis vékony gumit, ami összehúzza, így a kisebb fejű babák fejéről sem csúszik le.



192 szem




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése